Чому болить живіт у немовлят

Занепокоєння, поганий сон, частий плач – усе це може бути ознаками того, що у малюка болить живіт. Оскільки немовля ще не може сказати вам про свої проблеми, то потрібно спочатку встановити причину примхливої поведінки, а потім вже шукати способи усунути їх. Зрозуміти, що у малюка болить живіт можна, приклавши до нього руку і поспостерігавши за поведінкою малюка. Зазвичай, чадо починає проявляти занепокоєння і крик посилюється. Далі потрібно шукати причину, чому у немовлят болить живіт. Їх може бути кілька:

  • Коліки. З цією проблемою стикається 70% батьків. При цьому сьогодні немає єдиної думки, чому з’являються кольки у новонароджених. Адже харчується немовля на перших тижнях життя виключно молоком матері або спеціальними сумішами.
  • Порушення травлення. Проноси або запори з’являються найчастіше через недостатню або підвищену жирність молока. Тому причину, чому болить животик у немовляти, можна шукати і в тому, що малюк погано засвоює їжу. При підвищеній жирності молока йому слід давати водичку, а при зниженій – увести в раціон спеціальні суміші.
  • Стресові ситуації. Відповіддю на запитання, чому болить живіт у немовлят, може бути і вивчення психологічного клімату в сім’ї. Дитина дуже чутлива до психологічних факторів, будь-які перепади настрою мами можуть позначитися на її травній системі.

Проконсультуватися, чому у немовляти болить живіт або з’явилися кольки, слід обов’язково з лікарем. Адже в цьому випадку ви дійсно зможете допомогти дитині.

Що таке коліки?

Найбільш частою причиною хвороби живота у новонародженого є коліки. Тому слід розглянути питання, що ж таке коліки у немовлят, щоб зрозуміти, як їх краще лікувати.

Більшість медиків відносять коліки в животі у немовляти до природних фізіологічних процесів, які пов’язані з розвитком і формуванням мікрофлори кишечника малюка. При цьому однозначно зрозуміти, що таке коліки і чому вони з’являються, досить складно. Їх найчастіше пояснюють як скоплення маленьких бульбашок газів у кишечнику немовляти. Бульбашки з газом збільшуються, впливаючи на стінки кишечника, що призводить до спазмів і болю. Звідси і дискомфорт у малюка.

Якщо єдиної думки, що таке коліки у новонароджених дітей, ще не знайдено, то засіб від цієї проблеми вже існує – препарат “Колкід“. Він розроблений із урахуванням особливостей організму немовлят, а тому не містить спирту та інших шкідливих речовин. Основною діючою речовиною в ньому є симетикон, який послаблює поверхню бульбашок з газом, внаслідок чого вони просто лопаються і виводяться з організму. В результаті малюк почувається добре завжди, не відчуваючи болю.

k
o
l
i
k
i
d
.
M
o
i
r
e
b
e
n
o
k
.
u
a
Price