Коли починаються і проходять коліки?

Про проблему коліків у новонароджених чули не тільки молоді батьки, а й ті, хто ще тільки планує мати дітей. При цьому багатьох цікавить, коли починаються коліки у новонароджених і з чим це пов’язано. Однозначно відповісти на запитання, коли починаються коліки у малят, не візьметься жоден педіатр, оскільки все залежить від індивідуальних особливостей організму.

Якщо говорити про те, з якого віку починаються коліки, то це може бути другий-третій тиждень, місяці життя дитини. Багато хто пов’язує це зі змінами в організмі самого малюка, інші говорять про зміни в організмі матері-годувальниці, а також недотримання нею запропонованого лікарями раціону харчування. При цьому, проблему освіти коліків можуть уникнути лише одиниці. А тому ви повинні бути готові до того, що дитина стане поводитися неспокійно, почне сильно плакати після прийомів їжі, буде неспокійною.

Хвилюватися не слід, а ось підібрати профілактичні способи вирішення проблеми потрібно. Хорошим засобом від кольок у новонароджених є препарат «Колікід», який можна давати немовлятам вже з перших днів після народження. Препарат усуває метеоризм у кишечнику, що дає можливість знизити хворобливі відчуття. А значить, малюк буде здоровий і життєрадісний.

Говорячи про питання, коли у новонароджених починаються коліки, дехто пов’язує це з певним часом доби. Як правило, прямого зв’язку тут немає. Але на практиці занепокоєння у дитини зазвичай з’являється до вечора. Чому коліки починаються ввечері? Тут може бути кілька причин:

  • За день бульбашки з газом в кишечнику дитини більше накопичуються, що призводить до посилення спазм.
  • Протягом дня дитина може отримати надмірну кількість емоцій, що впливає на швидкість всіх обмінних процесів, а відповідно організм не може впоратися з потрапили в кишечник ферментами.
  • Протягом дня мама може порушити приписи щодо раціону, що призведе до накопичення в її молоці речовин, що провокують коліки.

Іноді батьки намагаються шукати причинно-наслідкові зв’язки між питанням, у скільки починаються коліки, і статтю дитини. Однак такого взаємозв’язку безпосередньо немає.

Коли пройдуть коліки

Зрозуміти, коли у новонароджених проходять кольки, досить просто з гарного настрою малюка. Відбувається це зазвичай після трьох місяців. Фахівці це пов’язують із тим, що організм і травна система дитини перебудувалися і можуть справлятися з тими ферментами, які потрапляють з молоком матері або в спеціальних молочних сумішах. З огляду на індивідуальні особливості дитячого організму можна сказати, що іноді коліки минають тільки через 6 місяців.Якщо ж розглядати питання коли вони завдають дитині менше дискомфорту, то це відбувається, якщо:

  • Робити спеціальний масаж малюкові.
  • Переглянути раціон харчування мами.
  • Класти малюка після їжі на животик.
  • Давати дитині після їжі спеціальні препарати, що усувають газоутворення. Наприклад, «Колікід».
k
o
l
i
k
i
d
.
M
o
i
r
e
b
e
n
o
k
.
u
a
Price